Sådan holder du værkstedet i topform

Sådan holder du værkstedet i topform

27. maj 2022 Slået fra Af admin

Hold styr på udstyret

Soldatens regler: Først hesten, så manden. Som værkstedssoldater sørger vi for at holde styr på vores udstyr, så opgaven for hånden kan udføres fejlfrit. Det er vigtigt altid at holde styr på sit udstyr selvom dagen kan være uoverskuelig, og timerne meget lange. Det bedste er at gøre det nemt for sig selv. En idé til det kunne være at organisere sine ting i diverse kasser til mindre metal, rammer til større udstyr som skruetrækkere, og ophæng til boremaskiner med mere. På den måde er det meget nemmere at få hanket op i sig selv og få ryddet ”kontoret” op før man går. Desuden er det 100 gange federe at møde op på et rent kontor næste dag.

Hold dig selv i ørene

Det sværeste ved det fysiske såvel som håndværksmæssige fag, er den uoverskuelighed det medbringer. Når man udfører et stykke arbejde for en kunde kan det være svært at huske at støvsuge, feje træ og flis stumper op, og ydermere huske at ligge sit udstyr på plads.

 

Køb lidt nyt udstyr til rummet

Vi drenge kan godt lide udstyr. Mange af os har fra barnsben været tiltrukket af stort og småt maskineri og har måske endda valgt at gå den retning i dag. Når vi bruger utallige timer i et værksted eller hos en klient hvor vi udfører et hårdt stykke arbejde, fortjener vi også at have noget udstyr der fungerer og er lækkert. Derfor udtrykker en klar holdning: tillad at forkæle dig selv med lidt ny lir. Køb nogle nye stole til værkstedet. Køb en ny arbejdslampe så du kan se noget. Køb nogle nye håndholdte maskiner som gør livet lidt nemmere. Man kan med god grund gøre som mange andre og høre sin lokale maler og bede ham give værkstedet en omgang maling.