6 vigtige overvejelser ved køb af nye skabe

6 vigtige overvejelser ved køb af nye skabe

6. august 2024 Slået fra Af admin

Skal du købe nye skabe til dit hjem, er det en vigtig beslutning af mange grunde, bl.a. fordi dine nye skabe vil påvirke funktionaliteten i dit hjem, men også boligens indretningsstil, udseende og atmosfære. Det gælder, uanset om det er nye garderobeskab, køkkenskab, entréskab eller badeværelsesskab. Skabe er nemlig en stor del af ens daglige liv, uanset hvilket rum de er i, eller hvilket behov de skal dække.

For at hjælpe dig godt på vej med dit valg af skabe – og sikre, at du træffer det bedste valg i forhold til dine stilmæssige præferencer og opbevaringsmæssige behov – er der flere vigtige overvejelser du bør gøre dig. Seks af dem kan du læse mere om herunder. Og selvom der selvfølgelig er forskel på mennesker og deres ønsker og behov, så er det alligevel nogle grundlæggende faktorer, som alle bør forholde sig til i valget af nye skabe.

6 spørgsmål der hjælper dig på vej

Hvor stort er dit budget?

Først og fremmest er det vigtigt at fastlægge et realistisk budget for dine nye skabe. Skabe kan variere meget i pris afhængig af materialer, design og funktionalitet. Ved at have et klart budget kan du nemmere indsnævre dine valg og undgå at blive fristet af muligheder, der i sidste ende vil komme til at gøre dine skabe for dyre i forhold til dit budget.

Hvilken skabsstørrelse skal du bruge?

Nøjagtig opmåling er afgørende for at sikre, at dine nye skabe passer perfekt i dit rum og til den plads, der er tilgængelig. Du skal selvfølgelig tage højde for loftshøjde, bredde og dybde af det område, hvor skabene skal stå. Det vil hjælpe dig med at undgå problemer som at skulle tilpasse – eller i værste tilfælde returnere – skabene, fordi de ikke passer.

Du bør også overveje, hvor meget opbevaringsplads du reelt set har brug for. Store eller mange skabe giver plads til mange ting, men vil også fylde mere sammenlignet med små eller få skabe. Du skal selvfølgelig sikre, at skabene har tilstrækkelig kapacitet til at opfylde dine behov nu og i fremtiden, men det er også vigtigt ikke at vælge skabe, der ikke passer godt ind i rummet og enten er for store og begrænser dig eller er for små.

Hvilket materiale og udseende ønsker du?

Valg af materialer er en vigtig faktor, der påvirker skabenes udseende, rummets overordnede atmosfære og holdbarhed samt levetid på dine skabe. Træ, MDF, melamin og laminat er nogle af de mest almindelige materialer, du kan vælge imellem. Træ giver et klassisk og naturligt udseende, mens laminat og melamin ofte er mere budgetvenlige og nemme at vedligeholde.

Skabenes udseende bør også passe samme med stilen i resten af dit hjem – i hvert fald, hvis du ønsker en gennemgående stil. Tænk f.eks. over valg af farver, finish og stil. Ønsker du en moderne, minimalistisk stil, eller foretrækker du et mere traditionelt look? Vælg materialer og design, der passer til din personlige smag og til hjemmets indretning.

Hvor funktionelle skal skabene være?

Når du køber nye skabe, er funktionalitet og praktik selvfølgelig afgørende. Derfor bør du f.eks. tænke meget over, hvilke funktioner der vil gøre dit liv lettere. Skal skabene have soft close-mekanisme for at undgå larm, når lågerne lukkes? Skal der være skuffer, der kan trækkes ud og giver nemmere adgang til dine ting? Eller skal der være skydelåger, som ikke fylder på samme måde i rummet når de åbnes, som låger der åbnes ud i rummet.

Du bør også tænke over praktiske egenskaber, som belysning i skabene, integreret spejl på en skydelåge eller skjulte opbevaringsløsninger. Det er smarte funktioner, der kan tilføje ekstra komfort og gøre dine skabe mere brugervenlige.

Hvilken kombination af hylder, skuffer og bøjlestænger skal der være?

Indmaden i dine skabe er lige så vigtig som det ydre design – også selvom skabenes look er det første, øjet fanger. Du skal derfor tænke grundigt over, hvad du har brug for af hylder, skuffer, bøjlestænger og andre løsninger for at få det optimale ud af din opbevaringsplads. En god balance er vigtig, f.eks. mellem hylder og skuffer i køkkenet eller hylder, skuffer og bøjlestænger i garderobeskabet. Med en god kombination undgår du at begrænse dig selv, så du i sidste ende er sikker på at have de opbevaringsløsninger, der passer til dit konkrete behov.

Skal du eller andre samle og montere dine skabe?

En vigtig beslutning for dine nye skabe er, om du selv ønsker at samle og montere skabene, eller om du ønsker professionel hjælp til opgaven. Hvis du er handy og god med hænderne, måske endda har erfaring med gør det selv-projekter, kan du spare mange penge ved selv at samle og montere skabene. Mange moderne garderobeskabe og køkkenskabe leveres med detaljerede vejledninger, der gør det nemt at samle og montere skabene.

Hvis du derimod foretrækker bekvemmelighed og tryghed, kan det være godt givet ud at betale for montering, der udføres af en specialist. F.eks. som tilkøb med montering fra salgsstedet eller med hjælp fra en lokal håndværker. Det sikrer, at skabene er samles og monteres korrekt, så du ved, at alt er, som det skal være.

Undersøg mulighederne på nettet

At vælge de rette skabe til dit hjem kræver nøje overvejelser af forskellige faktorer, som dit budget, valg af materialer og skabenes størrelse og funktionalitet. Ved at tage disse aspekter med i din beslutning kan du nemmere sikre, at dine nye skabe ikke kun opfylder dine opbevaringsbehov, men også er flotte og bidrager til din boligindretning.

På nettet findes der mange forskellige muligheder af både garderobeskabe, køkkenskabe og skabe til resten af hjemmet. For uanset om du bor i Hjallerup, på Sjælland eller et helt tredje sted, er der grundlæggende set flere webshops at købe fra end fysiske butikker i dit nærområde. Der er derfor rig mulighed for at finde de helt rette skabe til dit budget og dine ønsker, hvis du kigger på mulighederne online. Og med professionel hjælp til opgaven, vil du med sikkerhed få en opbevaringsløsning, der er 100 % i orden.