Børn og sund kost

Børn og sund kost

15. december 2021 Slået fra Af admin

Børn skal spise sundt. Det er helt forskelligt, hvad vi finder vigtigt for vores børn i forhold til deres kost. Hvis du er en af de forældre, der har udfordringer med at få dine børn til at spise grøntsagerne og andet sundt, så læs endelig med og få tips til, hvordan du kan gøre det sunde og måske kedelige kost gjort mere spændende.

Gode tips til indlæring af sunde vaner

Vores børn må ikke kun få det usunde mad, de elsker. Det må de selvfølgelig gerne en gang i mellem, men det går ikke, vi lader dem overtale os til kun at spise, hvad der er sødt, saltet og fedtet. Rigtig mange forældre døjer med tvang og surhed, når det gælder at skulle få deres børn til at spise grøntsager, kartofler og i særdeleshed rugbrød. 

Et af de bedste tips er madkasserne. Madkasser, som de typisk har med i vuggestue, børnehaver og måske på udflugter. Brug noget tid på at lave kreative, hyggelige og mere sjove madkasser, der vil give børnene meget større lyst til at spise deres mad. Husk endelig køleelementer så frugten, men i hvert fald også rugbrødet, der hurtigt kan blive kedeligt og tørt, holder sig friskt. 

Konkrete tips til børns madkasser

Et konkret trick til inspiration kan være at putte frugt og grøntsager på et spyd. Måske sammen med et par små frikadeller på spyd, eller hvad dit barn nu i forvejen nemt spiser. Et andet godt trick er at gøre rugbrødsstykkerne sjovere. Du kan skære et stykke med spegepølse og agurk ud som et hjerte for eksempel. Husk vigtigheden i at opdrage børnene til at mad også skal være friskt. Brug her køleelementer til madkassen. Klik videre og se det fantastiske udvalg af forskellige former for madkasser til børn i alverdens farver, modeller og ikke mindst størrelser.