Derfor er forberedelsen det vigtigste, når du maler.

Derfor er forberedelsen det vigtigste, når du maler.

31. oktober 2022 Slået fra Af admin

Når du skal i gang med et malerprojekt er det – som med så meget andet – utroligt vigtigt, at du forbereder dig på bedste vis. Det handler både om at få indkøbt de rigtige materialer: Pensler, maling og hvad der ellers måtte være brug for, men også om at få gjort det du skal male klar til at tage imod malingen på bedste vis. Med den rette forberedelse får du det bedste resultat. Men forberedelsen afhænger af, hvad der skal males – der skal selvsagt en anden forberedelse til at male møbler end til at male vægge. Se med herunder og lær, hvordan du bedst forbereder dig til dit næste malerprojekt, uanset hvad du skal male.

Forberedelse til maling af møbler

Hvis du skal male møbler, handler det meste af arbejdet om at gøre møblerne klar til malingen. Hvis det er træmøbler, skal de slibes overalt for at sikre, at malingen hæfter. Find desuden en god grunder, som passer til det materiale, du skal male på. Hvis møblerne skal males inde i dit hjem, bør du desuden finde noget at dække gulvet af med. Hvis du har mulighed for det, kan det dog være en god idé, at klare malerprojektet et sted, hvor du ikke behøver at være alt for forsigtig. Mal fx gerne i garagen eller skuret, men vær opmærksom på temperaturen, hvis du maler i de kolde måneder. Til sidst skal du vælge den rette maling. Det kan være forskelligt afhængigt af, hvilken type møbel du skal male, men til borde og andet, som skal bruges meget, kan det være en god idé at vælge en ekstra slidstærk maling. Spørg gerne din lokale maler til råds, hvis du er i tvivl.

Forberedelse til maling af indendørs vægge

Når du skal male dine vægge, afhænger forberedelse i høj grad af dit udgangspunkt. Hvis du blot skal genopfriske malingen, eller har fået lyst til at have en ny farve på væggen, kræver det ikke den store forberedelse. Sørg for at væggen er ren og find den rette maling og en god malerrulle, og så er du så godt som klar til at male.

Hvis væggen derimod har mange huller, tidligere har været murstensvæg og nu skal males eller på anden vis meget ujævn, er det nødvendigt at spartle væggen. Hvis der blot er tale om enkelte huller, kan du måske slippe af sted med at spartle dem ud, men ved mere slidte vægge kan en fuldspartling være nødvendig. Du kan sagtens klare en fuldspartling selv, men det kræver en del træning at få det perfekte resultat, som de fleste ønsker. Derfor kan det være en god idé at få fat i en maler eller et professionelt spartelfirma, som kan klare arbejdet for dig. Fx Fynsspartel.dk, som kan klare spartelarbejde i hele landet.

Forberedelse til maling af vinduer

Du kan forbedre dine vinduers levetid betydeligt ved at sørge for at male dem regelmæssigt. Det vigtigste, når du forbereder en vinduesmaling, er at vælge den rette maling. Spørg din malermester, hvis du er i tvivl.

 

Når du er omhyggelig med forberedelsen kan du give dig selv de bedste forudsætninger for at lykkes med dit projekt. God fornøjelse med det næste malerprojekt!