Et bambus lagen kan godt være lavet af andet end bambus

Et bambus lagen kan godt være lavet af andet end bambus

31. august 2022 Slået fra Af admin

Det var da en underlig overskrift, tænker du helt sikkert. Ja jeg indrømmer det gerne, det er en underlig overskrift, men ikke desto mindre, så kan et bambus lagen nemt være lavet af andet end bambus. og det syrede ved det er, at sådan er verden i dag, der er mange der kalder ting for noget de ikke er, med henblik på at få forbrugerens sind drejet i en ønsket retning. Et andet eksempel er “Genanvendeligt plast” jeg kan tydeligt huske den første tid jeg så ordet. Der troede jeg blindt at det var genanvendt plast. Men kom on, genanvendeligt plast, hvor lavt kan vi synke. Tag den dog hele vejen og skriv genanvendt plast. Det kræver selvfølgeligt at det også er genanvendt, men selvfølgelig skal det da også være det. Haha det blev vist en lille omvej, men pointen er den at GreenWashing findes overalt efterhånden, og det kan være super svært at omgås. Specielt hvis man som forbruger har lidt travlt, og egentlig bare gerne vil gøre et godt indkøb på samme tid med at passe på moder jord. Hvilke studier viser at over 85% af danskerne faktisk ønsker. Vildt ikke! 85%. 

Udfordringen er i dag at det kan være så svært, når producenter og marketingfolk ikk skriver med 100% gennemsigtige formuleringer. Fx skal stykke lagen der er lavet af 30% bambus og 70% bomuld ikke kaldes for bambus lagen, men bomuld og bambus lagen. Efter min smag er det faktisk en af de største udfordringer, som på samme tid nemt kan løses. 

GreenTown markedsplads finder du kun produkter som er 100% gennemsigtige i forhold til deres ophav. Skrives der her at et produkt er økologisk, så betyder det at mindst 80% af det er. Hvilket er et højt procenttal i denne branche. 

Nå jeg vil runde af for idag. Jeg håber du får en skøn dag.