Et smukt juletræ – Tradition, skik og kreativitet

Et smukt juletræ – Tradition, skik og kreativitet

7. januar 2023 Slået fra Af admin

Det er december, og det betyder at det er tid til et smukt juletræ. Juletræet har en lang historie som en del af vores jul fejring. Selvom mange mennesker i dag bruger kunstige træer, har det levende juletræ stadig sin plads i mange hjem over hele verden. I denne artikel vil vi diskutere traditionen bag det smukke jule træ, de forskellige skikke forbundet med det og måder du kan gøre brug af kreativitet for at gøre dit juletræ endnu mere specielt.

 

Oprindelsen til Juletræet

Historien bag juletræet går helt tilbage til oldtiden. Fønikerne bragte et treenighedstræ ind i deres hjem som et symbol på styrke, lykke og sejren over naturens magter. Juledagene blev markert med store fester hvor folk samledes under et fyrretræ for at fejre naturens cyklus fra liv til død og fra død til genfødelse. Dette symboliserer den evige cyklus af livets cirkel.

 

I løbet af senmiddelalderen begyndte den lutherske kirke at udbrede ideen om at bringe et træ indendørs som en del af julefejringerne. Dette var beregnet til at minde folk om Jesus’ barndom i Betlehem og de Jule-traditioner som opstod fra den tid fremover blev kendt som ‘det levende træ’, da det skulle stå der hele julen igennem indtil nytårsaften, hvor det så blev fjernet igen.                                                                                                                                                                                                                                                                    

 

Traditionelle Skikke Omkring Juletræet

Alle lande har deres egne unikke tradtioner forbundet med et levende juletree efterhånden som tiden er gået. I Tyskland har man traditionelt pyntet sit tree med søde risengrynpyntegenstande og æbler som symbol på velstand og rigdom – mens andre lande foretrækker glimmer-og-guld pyntegenstande sammen med slikposer og andre godbidder som attraktion for børnene! Uanset hvilken slags pyntegenstande du bruger kan du være sikker på at alle disse smukke skatte vil give dit tree livlighed og personlighed! 

 

Kreative Ideer Til At Pynte Det Smukke Træ

Hvis du leder efter en måde at gøre dit tree endnu mere specielt på så prøv evt at lave nogle DIY pyntegenstande selv! Der findes mange forskellige tutorials online som viser dig hvordan du kan lave lavendel-duftede ornamenter eller malede keramiske figurer der passer perfekt ind i din boligindretning! Alternativt kan du prøve at bruge nogle af de materialer du allerede har derhjemme; gamle cd’s kan blive til strimler af reflekterende ornamenter eller papirclips kan blive fine snefnugfigurer – fantasien siger kun stop når du selv bestemmer det!      

 

Konklusion:

Uanset om dit tree er kunstigt eller levende så er det vigtigste alligevel bare at huske på alle de fantastiske traditioner forbundet med jul fejringen! Nyd hyggestunderne med familien sammen med en god varm chokolade omgivet af smuk musikalisk stemning – lad os huske paa alt det vi har aa vaer glad for her i vaar julestue!! God Jul!!