Lej en lift: 5 ting du skal vide

Lej en lift: 5 ting du skal vide

31. marts 2023 Slået fra Af admin

Mange virksomheder tænker meget over, hvordan de kan udføre deres arbejdsopgaver så effektivt og sikkert som muligt, men samtidig også hvordan de kan minimere deres udgifter og dermed spare penge. Køb eller lej lift? Det er et spørgsmål, mange virksomheder derfor stiller sig selv, når de skal bruge en lift til udførelse af én eller flere arbejdsopgaver. For en lift gør det muligt at arbejde mere effektivt og sikkert, men er samtidig også en omkostning sammenlignet med at udføre en opgave uden brug af en lift.

At leje en lift kan dog være en økonomisk fornuftig beslutning for virksomhed, der har brug for at arbejde i højden, men måske kun i kortere perioder eller i forbindelse med få opgaver om året. At leje en lift er derfor billigere end at købe en lift. Inden man vælger at leje en lift er der dog nogle faktorer, virksomhederne skal overveje og have styr på.

5 vigtige overvejelser

Opgavetype og behov: Det er meget vigtigt at forstå, hvilken type lift der passer bedst muligt til den specifikke opgave, som virksomheden skal udføre. Og dermed også til de konkrete behov, der er hos den person som skal udføre en eller flere arbejdsopgaver. Skal opgaven f.eks. udføres indenfor eller udenfor? Eller kræver liften særlig funktionalitet? Disse faktorer har også stor betydning på valget af en bestemt lift.

Løftekapacitet og fleksibilitet: Det er også vigtigt at overveje løftekapacitet og fleksibilitet, når man lejer en lift. Hvis arbejdet kræver, at liften skal kunne bevæge sig på skråninger eller ujævne overflader, skal man sørge for at leje en lift, der kan håndtere netop disse forhold.

Hvor højt skal liftens platform desuden kunne nå, og skal det f.eks. være bomlift leje eller leje af en søjlelift, som har andre fordele? At vælge den rigtige lift til opgaven er vigtigt for at kunne udføre en opgave korrekt – og dermed også for både effektiviteten og sikkerheden.

Tidsplan og omkostninger: Man skal have en klar tidsplan for projektet, da dette selvfølgelig påvirker omkostningerne ved leje af en lift. Derudover er det også vigtigt at overveje eventuelle omkostninger ved levering, opsætning og returnering af liften samt andre mulige udgifter – de hænger i høj grad sammen med, hvor længe man ønsker at leje en lift.

Service og vedligeholdelse: En af fordelene ved at leje en lift er, at service og vedligeholdelse håndteres af firmaet, der udlejer liften, hvilket også er med til at holde omkostningerne nede. Din virksomhed slipper derfor for at håndtere disse ting, som er essentielle for at sikre, at liften altid fungerer 100 % korrekt.

Prisen på leje og køb: Der er selvfølgelig forskel på, hvad man betaler i forbindelse med udlejning af en lift. At købe en lift er en stor engangsydelse, mens liftleje er væsentligt billigere. Det er derfor oplagt at leje, medmindre man skal bruge liften stort set dagligt. Og det er ikke alle virksomheder, der har det behov. Derfor er leje af en lift også meget populært i bestemte brancher.