Sådan finder du et allergivenligt kæledyr

Sådan finder du et allergivenligt kæledyr

24. oktober 2022 Slået fra Af admin

Næsten alle børn drømmer om at få et kæledyr, men det er ikke lige praktisk i alle hjem. Når en i familien er allergisk, kan en kat eller hund give anledning til løbende næser, nys og host. Heldigvis behøver en allergi ikke betyde, at døren er lukket, når det kommer til at finde et kæledyr til familien. Her kan du læse mere om, hvordan du finder et allergivenligt kæledyr. 

Bliv testet for allergier 

Når du overvejer at adoptere et kæledyr ind i familien, er det altid en god ide at få tjekket din familie for allergier. Det kan være, at din partner eller barn ikke endnu har vist tegn på allergi, selvom de har. Det kan skyldes, at deres allergi ikke er voldsom nok til at slå ud efter kort tid. Hvis et medlem af familien er allergisk overfor fx. hunde, så kan det overvejes at finde et andet kæledyr som fx. en kat eller en allergivenlig hund. 

Allergivenlige katte 

Selvom man er allergisk overfor katte, så kan det stadig være muligt at få en kat ind i familien uden at skulle ofre sit velvære. Katteallergi bliver tit udløst af kattens pels, så måden en katterace fælder på, kan have betydening for din katteallergi. Devon Rex er en katterace med kort og tæt pels. Kattens tætte pels sikrer, at den ikke fælder meget, hvilket er en fordel for folk med allergi. Dog skal man være opmærksom på, at Devon Rex hurtigt kan komme til at fryse med deres korte pels. 

Allergivenlige hunde 

Ligesom du kan finde allergivenlige katte, kan du også finde allergivenlige hunde. Mange allergivenlige katte er allergivenlige, fordi de fælder en begrænset mængde, men det kan være svært at finde hos en hund. Dog er der heldigvis en lang liste af allergivenlige hunde. Mange af de allergivenlige hunde har pels som fælder i “klumper”. Fordi håret samler sig, vil det ikke på samme måde kunne afgive allergener. For at mindske allergi, er det en god ide at børste hunden jævnligt for at fjerne løse hår.