Sådan udarbejder du projektbeskrivelse til facaderenovering

Sådan udarbejder du projektbeskrivelse til facaderenovering

5. september 2021 Slået fra Af admin

En facaderenovering er en omfattende renovering, som typisk ender på den anden side af 100000 kroner inkl. moms i pris. Derfor er det en renovering, der typisk kun foretages, når der er luft i budgettet, eller man i forvejen har friværdi i ejendommen. Man kan også få foretaget en facaderenovering, når man skal sælge eller langtidsudleje ejendommen. I denne artikel vil vi gennemgå, hvad en projektbeskrivelse til facaderenoveringen.

Derfor er en projektbeskrivelse vigtig

Som tidligere beskrevet ovenfor, er renovering af husets facade en omfattende opgave som også er dyr. Derfor er det vigtigt, at man udarbejder en detaljeret og omfattende projektbeskrivelse, når man indhenter tilbud. Hvorfor er det så tilfældet? Fordi man derved kan danne sig et retvisende billede af den samlede pris på renoveringen og derved også undgår misforståelser med håndværkerfirmaet, når arbejdet er færdigt.

Hvad bør projektbeskrivelsen indeholde?

En projektbeskrivelse til en facaderenovering bør som minimum indeholde:

  • Adresse på ejendommen der skal renoveres i facaden
  • Antal kvadratmeter facade som skal isoleres (hvis det skal isoleres)
  • Hvornår murværket er opført
  • Om tilbuddet skal inkludere sandblæsning af husets murværk
  • Om tilbuddet skal inkludere komplet omfugning, herunder udfræsning og omfugning af eksisterende fuge
  • Om tilbuddet skal inkludere hulmursisolering
  • Vedlagte fotos af murværket
  • Om tilbuddet også skal inkludere indledende forundersøgelse af en energirådgiver samt bygningssagkyndig

Du kan læse meget mere om udarbejdelsen af en ordentlig projektbeskrivelse på Primabolig.dk.

Indhent tilbud

Når du først har udarbejdet projektbeskrivelsen og taget fotos af husets facade, skal du til at indhente tilbud fra forskellige håndværkerfirmaer. Som minimum bør du indhente tilbud fra 10 forskellige håndværkerfirmaer afhængigt af, hvor du bor og antallet af håndværkerfirmaer som arbejder med facader. Du kan enten vælge at bruge Google til at finde håndværkerfirmaer og simpelthen kontakte dem individuelt. Der er også mulighed for at kontakte firmaerne gennem forskellige services online. Det gør det en smule nemmere at finde det rigtige firma, idet servicen typisk vil sortere i udvalget af håndværkerfirmaer. Bolius har også udarbejdet en artikel, som forholder sig kritisk til facaderenoveringen: Bolius.dk.