Pendlerkørsel: Vælg den rigtige pendlercykel til dit behov

Pendlerkørsel: Vælg den rigtige pendlercykel til dit behov

26. september 2022 Slået fra Af admin

Pendler du til og fra arbejde, men er du i tvivl om, hvilken cykel du skal vælge? Der er mange forskellige modeller at vælge mellem, men ikke desto mindre er det væsentligt, at du vælger én, som imødekommer dit specifikke behov. Bliv klogere på valg af pendlercykel her.

Hvilken pendlercykel skal jeg vælge?

Det første skridt er at finde ud af, hvad du har brug for i en pendlercykel. Har du brug for gear, og hvilken slags terræn skal du køre i? Hvor vigtigt er komfort? Når du har besvaret disse spørgsmål, kan du begynde at kigge på forskellige cykler – og her er det samtidig vigtigt, at du overvejer, hvor lange distancer du skal tilbagelægge.

Der findes tre hovedtyper af pendlercykler: racercykler, citybikes og hybridcykler. Racercykler er designet med henblik på hastighed og effektivitet og egner sig bedst til glatte veje. Hybridcykler er en balance mellem landevejs- og mountainbikes og kan bruges på de fleste underlag. 

Citybikes derimod egner sig primært til kørsel rundt omkring i byerne. Det er et fornuftigt valg, hvis du primært skal bruge cyklen til at komme til og fra din arbejdsplads, såfremt denne er beliggende i byen. Den egner sig samtidig godt til at køre ærinder, indkøbsture og lignende, da der er lagt vægt på komfort.

Hvilken størrelse skal din pendlercykel have?

Når du har besluttet dig for en cykeltype, er det næste skridt at vælge den rigtige størrelse. Bikes måles generelt efter deres rammestørrelse – det er afstanden fra toppen af rammen til bundbeslaget. For at få en idé om, hvilken størrelse du har brug for, skal du stå over cyklen, så du kan vurdere, om den er for stor eller for lille.

Hvis du stadig er usikker, kan du prøve at besøge en cykelforretning, hvor erfarne medarbejdere kan hjælpe dig med at finde en cykel, der passer til din højde og kørestil. Her kan du samtidig få hjælp til at vælge en cykel, som matcher dit specifikke behov. Vælg eksempelvis en racercykel, hvis du skal tilbagelægge længere distancer hver dag.

Hvad skal du ellers overveje, når du vælger en pendlercykel?

Ud over størrelse og cykeltype er der et par andre ting, du skal overveje, når du skal investere i pendlercykel. Hvis du skal køre i al slags vejr, skal du kigge efter en cykel med stænkskærme og lys. Hvis du skal have bagage med, skal du sørge for, at den valgte model har plads til dine cykeltasker, eller at den har en cykelkurv. 

Lav lidt research om forskellige typer cykler, inden du træffer din beslutning. Det vil hjælpe dig med at indsnævre, hvilke modeller der passer bedst til netop dit behov. Når du har besluttet dig for en type cykel, skal du besøge et par forskellige butikker for at få et overblik over, hvad der er tilgængeligt. Du kan finde et overblik hos Bikeland.