Hvor mange skridt bør jeg gå dagligt?

Hvor mange skridt bør jeg gå dagligt?

29. oktober 2022 Slået fra Af admin

Motion behøver ikke at være hård for at det betyder noget for dit personlige fitnessniveau. Selvom det er vigtigt at få hjerterytmen op, hvis du prøver på at opbygge fitness eller nedbringe vægt, kan du brænde en god del kalorier blot ved at gå nogle ekstra ubesværede skridt. Vi vil her kigge på, hvor meget man bør gå.

Gå i gang

Det er alment accepteret, at man bør gå 10.000 skridt hver dag, men dette tal er noget, der opstod fra en markedskampagne for en skridttæller i Japan. Det er svært at finde nogen som helst egentlige undersøgelser, der viser, at 10.000 er det magiske tal.

Nogle undersøgelser har påvist forøget helbred blandt mænd, der gik mindst 6.000 skridt hver dag. Dette kan være en rimelig god indikator for helbredsfordelene ved gang. Disse tal fungerer dog bedst som en form for personlig milepæl, du kan stræbe efter, snarere end noget specifikt. Din krop er ligeglad, så længe pulsen går op.

Byg dit tal op

10.000 skridt er omkring 8 km på en dag. Hvis du ikke har meget for vane at gå eller intens motion, er det nok ikke specielt realistisk at forvente, at du går så meget som det første mål. Husk dog også på, at du har omkring 16 vågne timer hver dag på dig om at nå dit daglige aktivitetsmål. Et hvilket som helst skridt, du tager i løbet af dagen, vil hjælpe dig med at nå det, selv hvis det blot er en kort gåtur til printeren på dit kontor.

Du kan afgøre, hvad dit daglige mål bør være ved at begynde at bruge en skridttæller, før du begynder at forøge dit daglige antal skridt. Det vil fortælle dig, hvor mange skridt du tager på en normal dag. Ønsker du at gøre det let for dig selv at starte op, kan du bestille en skridttæller online, sådan at du endnu hurtigere kan komme i gang. Anbefalingen fra det punkt er at forøge det med 500 skridt per dag. Før eller siden vil du nå op på de 10.000 skridt, og beslutte om du vil fortsætte med at tilføje skridt.

Husk at det optimale antal skridt varierer fra person til person, ligesom med de fleste andre helbredsanbefalinger, og at du ikke fejler, hvis du går 20.000 skridt den ene dag, men kun 7.000 den næste.